Provocarea anului

Bine v-am găsit. Sunt Ludmila. Această pagină este o provocare….o provocare culinară. La fiecare început de an facem liste cu dorințe și rezoluții pentru următoarele 12 luni, iar dacă acestea nu prind viață le includem pentru anul viitor. Nu sunt nici eu excepție și am cel puțin o dorință pentru 2017: vreau să gătesc dulciuri fenomenale, gustoase, deosebite și frumoase. Eu nu sunt cofetar profesionist, nu fac magii, abia le învăț. Gătesc dulciuri ocazional, dar mereu amânam să dezvolt acest mic hobby. Nu mai pot amâna, a venit timpul de a acționa.

Obiectivul este formulat. Metoda? M-am gândit să urmez exemplul din filmul Julie&Julia și am ales să gătesc deserturi din 2 cărți cu rețete: Dulciuri festive. Prăjituri & torturi. și Dulciuri. Rețete de savoare pentru deserturi de vis. Le-am ales deoarece deja am gătit cel puțin 1-2 rețete din ele și mi-au părut clar explicate, cu ingrediente accesibile și foarte important au fotografii pentru fiecare desert propus, astfel pot compara produsul final cu imaginea din carte.

Obiectivele trebuie să fie măsurabile, de aceea timp de un an voi găti 125 prăjituri și alte tipuri de deserturi. De ce anume această cifră? Este simplu, în primul rând deoarece 57 rețete se găsesc într-o carte și 68 în cea de-a doua. În al doilea rând aceasta ar însemna aproximativ 2-3 deserturi pe săptămână, iar eu aș dori să-mi apreciez real forțele și posibilitățile. Iar pentru a avea motivația necesară am creat un blog. Această pagină va fi instrumentul meu de a monitoriza progresele făcute și să nu cedez la jumătate de drum. Desigur, aș fi putut utiliza un simplu carnet pentru a nota rețetele, dar motivația nu ar fi aceeași. În plus, deseori este necesar și de feedback pentru a ne perfecționa.

Așadar, bine v-am găsit pe blogul cu descoperiri dulci. Prin rețetele și experiențele postate nu învăț pe nimeni cum să gătească, eu fiind cea care învață. Bineînțeles, dacă cele descrise vor fi utile și altcuiva, voi fi bucuroasă.

Să înceapă aventura culinară și numărătoarea inversă!

Advertisements