12. Cupe cu cremă de iaurt și pișcoturi

Este vară, cald și sunt multe fructe și pomușoare – bucurie adevărată! În același timp, sufletul cere deserturi ușoare, vaporoase, fine, fără mult aluat. În plus, să folosești cuptorul atunci când afară sunt temperaturi de 30 de grade, este  o pedeapsă și nu o plăcere. Iar orice mâncare, mai ales desert trebuie făcut cu plăcere și bunăvoință.

Așa am decis să fac cupe cu remă de iaurt și pișcoturi. Este un desert fin, dulce cu măsură și se face rapid. Unicul minus ar putea fi cantitatea. Din cantitățile descrise mai jos se obțin 4 porții. Nu sunt multe ingrediente, dar este necesar mult iaurt. Respectiv, aș zice că este un desert perfect pentru diminețile în familie și mai puțin pentru un grup mare. Deși nu există limite, atunci când este dorința de a bucura prietenii sau familia 🙂

Dacă am zis de ingrediente, de bază sunt lactatele (iaurt, smântână dulce) și pomușoarele. Eu am folosit coacăză, dar poate fi și zmeură sau căpșuni.

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 10 pișcoturi (biscuții speciali care se folosesc la desertul Tiramisu)
  • 400 g iaurt slab (iaurt simplu, grecesc)
  • 120 ml smântână dulce (de 35%, frișcă)
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 180 g pomușoare (căpșuni, coacăză sau zmeură)
  • 1 lingură zahăr

Timp pregătire:  35 minute
Timp preparare: 45 minute

Modul de pregătire:

1. Spală și curăță de codițe (după caz) pomușoarele. Pune-le în blender împreună cu 1 lingură de zahăr și mixează până obții o cremă.

Zahărul ajută la obținerea sucului din pomușoare. Din imagine se vede că am folosit zahăr brun, dar poate fi desigur și zahăr obișnuit. În rezultat se obține o cremă asemănătoare cu dulceață. Precum ziceam, am folosit coacăză. Dacă doriți o compoziție mai omogenă și fără sâmburi sau bucățele rămase din pomușoare, atunci opțional crema obținută poate fi trecută prin sită.

2. Taie pișcoturile bucăți. Freacă iaurtul cu zahărul pudră. Bate smântâna și încorporează frișca obținută în iaurt cu ajutorul unei spatule.

Smântâna dulce se bate cu mixerul până se întărește și se obține frișcă. Aveți grijă ca smântâna să fie rece, la fel și spatulele mixerului și vasul (pentru un rezultat mai bun). În același timp, nu bateți smântâna prea tare, odată ce smântâna  s-a întărit, trebuie de oprit din mixat. Iaurtul se amestecă cu zahăr pudră. Pudră, pentru a se omogeniza mai ușor cu iaurtul și pentru a nu avea cristale de zahăr în compoziția obținută. Pentru a accentua gustul pomușoarelor, se folosește iaurt simplu, grecesc (de exemplu de 2%), dar desigur poate fi și iaurt din fructe (cu arome naturale, de coacăză sau zmeură de exemplu).

3. Înmoaie pișcoturile în crema de pomușoare. Montează cupele, alternând straturi de pișcoturi și de compoziție de iaurt. Pune în frigider și servește rece, decorat cu pomușoare.

În dependență de vasul/cupa folosită, pentru fiecare strat se pun în jur de 5-6 bucățele de pișcoturi înmuiate în crema de pomușoare. Pișcoturile nu trebuie suplimentar înmuiate în nimic, acestea vor absorbi foarte bine sucul din pomușoare. Cupele se pun în frigider pentru cel puțin o oră, astfel ca pișcoturile să reușească să se înmoaie, iar crema să se întărească.

Un desert perfect pentru micul dejun! Savurați!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s